Logo wit

De kwaliteit stond voorop vanaf de oprichting in 1853. De kunst van het handwerk en de toewijding van de bouwers maakten die droom waar. En dat vertaalt zich in een prestigieuze klank, die in vele concertzalen klinkt.

Steinway & Sons is waarschijnlijk het bekendste piano en vleugelmerk ter wereld. Het is het merk waarmee o.a. Horowitz en Elton John groot werden.

Pianospecialisten sinds 1921

Bij Steinway & Sons staat kwaliteit voorop

De stamvader van het wereldberoemde Steinway & Sons-bedrijf was Heinrich Engelhard Steinweg (1797–1871). Zijn wortels liggen in de Harz in Duitsland, waar hij zich in Seesen vestigde als meubel- en instrumentenmaker. Hij was het twaalfde kind van een gezin dat veel ellende en ontberingen moest meemaken. De legers van Napoleon lieten in die tijd in Duitsland een spoor van verwoestingen achter. Het huis van Steinweg brandde af en diverse broers van Heinrich kwamen om het leven. Alsof dat nog niet genoeg was, verloor hij ook nog zijn vader en zijn overige broers bij een ongeluk, waarbij hij als enige dit overleefde. Op zijn vijftiende was hij dus al wees en had hij geen dak meer boven zijn hoofd. Drie jaar later vocht hij mee in de slag bij Waterloo. Teruggekomen lukte het hem om in de kazerne een citer te bouwen, waarmee hij zijn kameraden wat kon opmonteren. Steinway piano kopen? Bij Schumer piano’s & vleugels in Hengelo vindt u de mooiste exemplaren.

Proefspelen? Maak een afspraak
steinway & sons
steinway sons | Schumer Piano's & Vleugels
Steinway en Sons | Schumer Piano's & Vleugels
steinway en sons | Schumer Piano's & Vleugels

Krachtige tonen

Steinways worden gekenmerkt door hun krachtige toon, die ook een soort gladheid bevatten, waardoor ze zich onderscheiden van andere vleugels.

Steinway patenteerde diverse technische vernieuwingen, zoals ontwikkelingen aan het gietijzeren frame, het sostenutopedaal (middelste pedaal op een vleugel) en het duplex scale system.

Steinway-vleugels worden vaak ingezet voor beroemde pianisten omdat men er dan vrijwel zeker van is dat de pianist niet zal weigeren om op het instrument te spelen.

Waarom een Steinway piano of vleugel kopen bij Schumer?

Bent u op zoek naar Steinway & Sons piano’s en vleugels? Bij Schumer piano’s & vleugels in Hengelo hebben we de beste premium occasions en gloednieuwe exemplaren voor u geselecteerd. Bekijk ons uitgebreide aanbod Steinway piano’s in de showroom in Hengelo. We hebben nieuwe en gebruikte piano’s en vleugels van dit topmerk verkrijgbaar. In onze 2000 m2 grote showroom vindt u de mooiste nieuwe en premium occasions van het topmerk Steinway & Sons. De tweedehandse piano’s en vleugels worden door erkende pianotechnici gereviseerd voordat ze in de showroom terecht komen en daarom kunt u ervan uit gaan dat de occasions ook van hoogwaardige kwaliteit zijn. In onze uitstekend geoutilleerde werkplaats worden de instrumenten met grootste zorg en vakmanschap gereviseerd. We hebben al meer dan 80 jaar ervaring met het repareren van Steinway & Sons vleugels en piano’s en onze premium occasions zijn daarom allemaal in perfecte conditie.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van diverse andere piano’s en vleugels van topmerken zoals Yamaha, Schimmel, Grotrian-Steinweg en Ritmüller. Verder bieden wij u ook diverse soorten service zoals het stemmen en transport van vleugels en piano’s. Wilt u een vleugel of piano kopen van het bekende merk Steinway & Sons? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom in Hengelo.

Voor u geselecteerde Steinway & Sons vleugels en piano’s

Bekijk alle premium occasions