Logo wit

De kwaliteit stond voorop vanaf de oprichting in 1853. De kunst van het handwerk en de toewijding van de bouwers maakten die droom waar. En dat vertaalt zich in een prestigieuze klank, die in vele concertzalen klinkt.

Steinway & Sons is waarschijnlijk het bekendste piano en vleugelmerk ter wereld. Het is het merk waarmee o.a. Horowitz en Elton John groot werden.

Pianospecialisten sinds 1921

Bij Steinway & Sons staat kwaliteit voorop

De stamvader van het wereldberoemde Steinway & Sons-bedrijf was Heinrich Engelhard Steinweg (1797–1871). Zijn wortels liggen in de Harz in Duitsland, waar hij zich in Seesen vestigde als meubel- en instrumentenmaker. Hij was het twaalfde kind van een gezin dat veel ellende en ontberingen moest meemaken. De legers van Napoleon lieten in die tijd in Duitsland een spoor van verwoestingen achter. Het huis van Steinweg brandde af en diverse broers van Heinrich kwamen om het leven. Alsof dat nog niet genoeg was, verloor hij ook nog zijn vader en zijn overige broers bij een ongeluk, waarbij hij als enige dit overleefde. Op zijn vijftiende was hij dus al wees en had hij geen dak meer boven zijn hoofd. Drie jaar later vocht hij mee in de slag bij Waterloo. Teruggekomen lukte het hem om in de kazerne een citer te bouwen, waarmee hij zijn kameraden wat kon opmonteren.

Proefspelen? Maak een afspraak
steinway & sons
steinway sons
steinway en sons
steinway en sons

Krachtige tonen

Steinways worden gekenmerkt door hun krachtige toon, die ook een soort gladheid bevatten, waardoor ze zich onderscheiden van andere vleugels.

Steinway patenteerde diverse technische vernieuwingen, zoals ontwikkelingen aan het gietijzeren frame, het sostenutopedaal (middelste pedaal op een vleugel) en het duplex scale system.

Steinway-vleugels worden vaak ingezet voor beroemde pianisten omdat men er dan vrijwel zeker van is dat de pianist niet zal weigeren om op het instrument te spelen.

Voor u geselecteerde Steinway & Sons vleugels en piano’s

Bekijk alle premium occasions