Logo wit schimmel Schumer Piano's & Vleugels

Schimmel is de meest hoogwaardige Duitse piano voor een betaalbare prijs. Door een geperfectioneerde techniek hebben Schimmel piano’s en vleugels is de excellente warme, ronde klank.

Naast deze klank vielen de piano’s op vanwege hun excellente afwerking.

Traditioneel handwerk en eigen knowhow

Schimmel piano of vleugel kopen?

In mei 1885 is alles begonnen. Toen bouwde Wilhelm Schimmel in een klein plaatsje bij Leipzig zijn eerste piano. Gedreven door zijn pioniersgeest en doorzettingsvermogen, stelde hij alles in het werk om aan de verwachtingen van zijn afnemers tegemoet te komen. Men hoorde en merkte met hoeveel aandacht en raffinement zijn vleugels en piano’s gebouwd waren en ook toen al aan hoge eisen van klankkwaliteit en een goede speelaard beantwoorden.

De vaardigheden en kennis van de pianobouwspecialisten zijn van eminent belang voor de kwaliteit van vleugels en piano’s. Daarom geeft Schimmel de opleiding en verdere scholing van de instrumentbouwers de hoogste prioriteit. Gespecialiseerde kennis en motivatie voor de instrumentenbouw ontwikkelt zich vanzelf bij getalenteerde pianobouwers. Tegelijkertijd bestaat er een hecht verband tussen het traditionele handwerk en eigen knowhow, alsmede een uitgebreid samenwerkingsverband met onderzoekinstituten. Schimmel instrumenten zijn een symbiose van voortgaande bereidheid tot innovatie en traditionele werkmethoden. De bijzondere aandacht bij keuze van het materiaal staat garant voor de hoge kwaliteit. De mooiste Schimmel piano’s en vleugels vindt u bij Schumer in Hengelo.

Proefspelen? Maak een afspraak
schimmel piano | Schumer Piano's & Vleugels
Schimmel Piano | Schumer Piano's & Vleugels
Schimmel Piano | Schumer Piano's & Vleugels
Schimmel Piano | Schumer Piano's & Vleugels

Made in Germany

De Schimmel piano’s en vleugels worden volledig in Duitsland geproduceerd. Hiervoor heeft het product Schimmel een certificaat ontvangen van de BVK (Bundesverband Klavier). Schimmel mag oprecht zeggen “Made in Germany”.

Zertifikat | Schumer Piano's & Vleugels

Voor u geselecteerde Schimmel vleugels en piano’s

Schimmel behoort tot één van de grootste piano- en vleugelbouwers van de wereld. De Schimmel piano’s die bij Schumer in de showroom staan zijn kwalitatief hoogwaardige instrumenten en hebben een prachtige zangrijke klank. Een Schimmel piano kopen is dus een goed idee als u op zoek bent naar een bijzonder exemplaar. In de showroom van Schumer in Hengelo vindt u de mooiste nieuwe Schimmel piano’s en vleugels die verkrijgbaar zijn in diverse prijsklassen. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht als u op zoek bent naar een premium occasion van dit hoog aangeschreven Duitse pianomerk. U heeft ook de mogelijkheid tijdelijk een Schimmel piano te huren. Op deze manier kunt u enige tijd kijken of de piano bevalt en eventueel later overgaan tot aankoop. Informeer naar de mogelijkheden.

Bij Schumer in Hengelo vindt u dus nieuwe piano’s en vleugels, maar ook tweedehandse exemplaren van het merk Schimmel. Al onze tweedehandse exemplaren worden uitvoerig gereviseerd voordat ze weer in de verkoop gaan. Als u een piano of vleugel koopt bij Schumer dan weet u zeker dat het muziekinstrument in goede staat is. U kunt daarom nog jarenlang genieten van uw piano of vleugel! Bent u op zoek naar een nieuwe piano of een premium occasion? We verwelkomen u graag in de showroom van onze piano winkel in Hengelo. Naast piano’s en vleugels van het hoog aangeschreven merk Schimmel kunt bij ons honderden verschillende exemplaren van andere topmerken kopen. Kom eens langs en bekijk alle exemplaren in de showroom in Hengelo. Wij bieden ook nog diverse soorten services aan. Zo kunt u bij ons terecht voor het stemmen, repareren en onderhouden van uw piano of vleugel. Moet uw piano vervoert worden naar een andere locatie? We kunnen u ook helpen op met de transport van piano’s en vleugels.

Bekijk alle premium occasions