Logo wit schimmel Schumer Piano's & Vleugels

Schimmel is de meest hoogwaardige Duitse piano voor een betaalbare prijs. Door een geperfectioneerde techniek hebben Schimmel piano’s en vleugels is de excellente warme, ronde klank.

Naast deze klank vielen de piano’s op vanwege hun excellente afwerking.

Traditioneel handwerk en eigen knowhow

Met aandacht en raffinement

In mei 1885 is alles begonnen. Toen bouwde Wilhelm Schimmel in een klein plaatsje bij Leipzig zijn eerste piano. Gedreven door zijn pioniersgeest en doorzettingsvermogen, stelde hij alles in het werk om aan de verwachtingen van zijn afnemers tegemoet te komen. Men hoorde en merkte met hoeveel aandacht en raffinement zijn vleugels en piano’s gebouwd waren en ook toen al aan hoge eisen van klankkwaliteit en een goede speelaard beantwoorden.

De vaardigheden en kennis van de pianobouwspecialisten zijn van eminent belang voor de kwaliteit van vleugels en piano’s. Daarom geeft Schimmel de opleiding en verdere scholing van de instrumentbouwers de hoogste prioriteit. Gespecialiseerde kennis en motivatie voor de instrumentenbouw ontwikkelt zich vanzelf bij getalenteerde pianobouwers. Tegelijkertijd bestaat er een hecht verband tussen het traditionele handwerk en eigen knowhow, alsmede een uitgebreid samenwerkingsverband met onderzoekinstituten. Schimmel instrumenten zijn een symbiose van voortgaande bereidheid tot innovatie en traditionele werkmethoden. De bijzondere aandacht bij keuze van het materiaal staat garant voor de hoge kwaliteit. De mooiste Schimmel piano’s en vleugels vindt u bij Schumer in Hengelo.

Proefspelen? Maak een afspraak
schimmel piano | Schumer Piano's & Vleugels
Schimmel Piano | Schumer Piano's & Vleugels
Schimmel Piano | Schumer Piano's & Vleugels
Schimmel Piano | Schumer Piano's & Vleugels

Made in Germany

De Schimmel piano’s en vleugels worden volledig in Duitsland geproduceerd. Hiervoor heeft het product Schimmel een certificaat ontvangen van de BVK (Bundesverband Klavier). Schimmel mag oprecht zeggen “Made in Germany”.

Zertifikat | Schumer Piano's & Vleugels

Voor u geselecteerde Schimmel vleugels en piano’s

Bekijk alle premium occasions