Petrof | Schumer Piano's & Vleugels

Op het moment is Petrof het allegrootste merk van Europa dan handelt in piano’s en vleugels. De instrumenten van de familie Petrof zijn traditiegetrouw een inspiratiebron voor legio vooraanstaande musici. Met name de zachte, vriendelijke toon doet velen versteld staan.

Decennialang heeft de familie Petrof doorontwikkeld in verschillende instrumenten waarbij het ze alleen om kwaliteit te doen was. Zorgvuldige keuzes en gouden rechterhanden gecombineerd met de beste materialen hebben geleid tot vleugels en piano’s van wereldniveau.

Ambachtelijk en handgemaakt

Petrof piano’s en vleugels zijn van wereldniveau

Petrof, het is één van de allergrootste merken dat op dit moment handelt in vleugels en piano’s. De instrumenten van de familie Petrof zijn een inspiratiebron voor veel verschillende musici. Vooral de zachte en vriendelijke toon doet velen versteld staan.
Op 18-jarige leeftijd vertrekt Antonín Petrof naar Wenen om het vak van pianbouwer onder de knie te krijgen. In 1864 is het dan eindelijk zover, de eerste concertvleugel op naam van Petrof is een feit.
Tijdens het bewind van de derde, vierde en vijfde generatie binnen de familie Petrof, beginnend in de 20e eeuw, ontwikkelt Petrof zich tot een speler van wereldniveau. In 1934 wordt de eerste grote prijs gewonnen met een gouden plak op de Brusselse Grand Prix, waarna nog vele certificaten en prijzen werden toegeschreven aan het ambachtelijke werk van de Tsjechische fabrikant.Decennialang hebben de generaties Petrof doorontwikkeld in verschillende instrumenten waarbij het de familie alleen om kwaliteit te doen was. Zorgvuldige keuzes en gouden rechterhanden gecombineerd met de beste materialen hebben geleid tot vleugels en piano’s van wereldniveau.

Proefspelen? Maak een afspraak
Petrof | Schumer Piano's & Vleugels
Petrof | Schumer Piano's & Vleugels
Petrof | Schumer Piano's & Vleugels
Petrof | Schumer Piano's & Vleugels

Handgemaakt

De piano’s van Petrof kenmerken zich door een prettige speelaard en een romantische, warme klank. Eén van de redenen dat de Petrof piano’s en vleugels zo goed klinken, is de manier waarop Petrof de zangbodems produceert. Deze worden namelijk gemaakt van kaarsrecht, streng geselecteerd hout van sparren bomen dat voor lange tijd wordt gedroogd. Petrof maakt veel onderdelen zelf met de hand, wat er ook voor zorgt dat de warme klanken beter aanwezig blijven. Petrof produceert onder andere zelf de klavieren, hamers en snaren.

Waarom een Petrof piano of vleugel kopen bij Schumer?

Bent u op zoek naar een Petrof piano of vleugel? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom. Schumer piano’s en vleugels heeft een ruim assortiment met kwalitatief hoogwaardige piano’s en vleugels. In de showroom in Hengelo vindt u de mooiste nieuwe én tweedehands Petrof piano’s en vleugels verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Wilt u niet direct een piano of vleugel kopen? Dan heeft u ook de mogelijkheid om tijdelijk een Petrof piano te huren. Zo kunt u rustig bekijken of de piano u bevalt en eventueel kunt u later overgaan tot aankoop.

Bij Schumer kunt u dus nieuwe piano’s en vleugels kopen, maar ook hebben wij tweedehands exemplaren voor u in onze showroom. Deze worden – voor ze in de verkoop gaan – uitgebreid gereviseerd door onze experts. Wanneer u dus een vleugel of piano van Petrof koopt bij Schumer, weet u zeker dat het in een zeer goede staat is. Wilt u een piano of vleugel kopen? Kom gerust eens langs in onze showroom in Hengelo. Wij bieden ook nog verschillende andere services aan. Zo kunt u bij ons ook terecht voor het stemmen, repareren en onderhouden van uw vleugel of piano. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt altijd contact met ons opnemen!

Bekijk alle premium occasions