Kawai | Schumer Piano's & Vleugels

Kawai is een pianobouwer die op innovatief gebied eruit springt. Zo maken ze onder meer gebruik van ABS-carbon in onderdelen van het mechaniek, zijn er extra klankopeningen onder de speeltafel aangebracht en is het lood in de toetsen vervangen door ijzer. 

Ook heeft Kawai als eerste bedrijf uit de muziekbranche het ISO 140001 certificaat ontvangen voor het milieubewust produceren van hun piano’s.

Innovatie voorop

Kawai, de toekomst van de piano’s

Kawai piano’s komen oorspronkelijk, net als die van Yamaha, uit het Japanse stad Hamamatsu. Koichi Kawai werkte net als veel dorpsgenoten in een pianofabriek in de jaren twintig van de vorige eeuw. Omdat het bedrijf met materiële tekorten kampt neemt Kawai het heft in eigen handen en richt samen met een aantal anderen een eigen pianofabriek op. In 1935 telt de totale productie 10 vleugels en 35 vleugels per maand. Toen Kawai plotseling overleed in 1955 nam zijn zoon Shigeru Kawai het over en omdat tevens de economie in de jaren zestig aantrok, gaat het sindsdien Kawai voor de wind. In 1989 nam Shigeru’s zoon Hirotaka Kawai het bedrijf weer over en investeerde miljoenen dollars in nieuwe fabrieken en robottechnieken. Deze investeringen waren noodzakelijk om te blijven groeien en de piano’s volgens de laatste technieken te kunnen maken. Vandaag de dag staat Kawai wereldwijd bekend als het grootste – uitsluitend muziekinstrumenten producerende – bedrijf. Kawai digitale piano kopen? Bij Schumer piano’s & vleugels in Hengelo vindt u de mooiste exemplaren.

Proefspelen? Maak een afspraak
Kawai | Schumer Piano's & Vleugels
Kawai | Schumer Piano's & Vleugels
Kawai | Schumer Piano's & Vleugels
Kawai | Schumer Piano's & Vleugels

Alternatieve materialen

Kawai is zeer innovatief wat betreft de ontwikkeling van piano- en vleugelmechaniek. Sinds 1970 worden er in de mechanieken van de piano’s en vleugels alternatieve materialen gebruikt. Kawai maakt gebruik van ABS (Acrylonitril-Butadieen-Styreen) om bepaalde instrumentenonderdelen te elimineren van hout. In 2002 introduceerde Kawai de Millennium III vleugel. In deze vleugel is veel gebruik gemaakt van ABS-carbon. Dit is een composietmateriaal dat is opgebouwd uit ABS en koolstofvezel. Het voordeel van dit materiaal is dat de aanslaggevoeligheid en de repetitiesnelheid van het mechaniek worden verbeterd. Dit komt omdat ABS-carbon niet gevoelig is voor vocht en ook lichter en sterker is dan traditionele onderdelen.

Waarom een Kawai piano of vleugel kopen bij Schumer?

Bent u op zoek naar een Kawai piano of vleugel? Bij Schumer piano’s & vleugels in Hengelo hebben we de beste premium occasions en gloednieuwe exemplaren voor u geselecteerd. Bekijk ons uitgebreide aanbod Steinway piano’s in de showroom in Hengelo. We hebben nieuwe en gebruikte piano’s en vleugels van dit topmerk verkrijgbaar. In onze 2000 m2 grote showroom vindt u de mooiste nieuwe en premium occasions van het topmerk Kawai. De tweedehandse piano’s en vleugels worden door erkende pianotechnici gereviseerd voordat ze in de showroom terecht komen en daarom kunt u ervan uit gaan dat de occasions ook van hoogwaardige kwaliteit zijn. In onze uitstekend geoutilleerde werkplaats worden de instrumenten met grootste zorg en vakmanschap gereviseerd. We hebben al meer dan 80 jaar ervaring met het repareren van Kawai vleugels en piano’s en onze premium occasions zijn daarom allemaal in perfecte conditie.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van diverse andere piano’s en vleugels van topmerken zoals Steinway & Sons, Yamaha, Schimmel, Grotrian-Steinweg en Ritmüller. Verder bieden wij u ook diverse soorten service zoals het stemmen en transport van vleugels en piano’s. Wilt u een vleugel of piano kopen van het bekende merk Kawai? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom in Hengelo.

Bekijk alle premium occasions