Bösendorfer

Bösendorfer is misschien wel het meest bekende merk als het om vleugels gaat. Dit komt omdat de klank van een Bösendorfer onovertroffen blijft. Het in 1928 opgerichte Bösendorfer staat bekend om hun volle, genuanceerde klank. Een Bösendorfer in goede conditie klinkt zangerig en is zeer geschikt om klassieke werken op te spelen.Sinds 2008 is Bösendorfer onderdeel van Yamaha. Zij blijven onder de naam Bösendorfer prachtige vleugels ontwikkelen die passen bij de historie en traditie van Bösendorfer.

De Bösendorfer,

Wenens klinkend knuffeldier

De Bösendorfer vleugel; de trots van Wenen vanwege zijn warme, zingende en subtiele klank. De vleugel had een onverwachte opkomst en dat had hij te danken aan zijn robuustheid. Het jonge pianofenomeen uit Burgenland, Frank Liszt, sloeg in Wenen de ene na de andere vleugel in stukken. Alleen het Bösendorfer instrument bleek bestand tegen zijn woeste geweld. Hierdoor werd de vleugel in korte tijd zeer beroemd. Bösendorfer is misschien wel het meest gerenommeerde en geliefde merk. Het is het instrument waar Liszt en Oscar Peterson zo lovend over waren en het instrument dat Wibi Soerjadi zijn ‘Bösy’ noemde. Het merk is erg bekend onder pianisten en technici. Voor veel pianisten blijven de klankdiepte, de zangrijkheid en de speelaard ongeëvenaard.

Proefspelen? Maak een afspraak
Bösendorfer vleugel | Schumer Piano's & Vleugels
Bösendorfer vleugel | Schumer Piano's & Vleugels
Bösendorfer vleugel | Schumer Piano's & Vleugels
Bösendorfer vleugel | Schumer Piano's & Vleugels

De klank

Wanneer u een Bösendorfer vleugel koopt, dan weet u in ieder geval zeker dat er alles aan is gedaan om de klank van de piano zo mooi mogelijk te krijgen. In tegenstelling tot alle andere fabrikanten betrekt Bösendorfer namelijk ook de kast van het instrument bij de toonvorming. Dat wordt gedaan door ook de kast van klankhout te maken en dus niet alleen het klankbord. Op die manier werkt de gehele omkasting mee met het produceren van de juiste klanken. De typische Bösendorfer klank is zangerig met bassen en een sterke grondtoon. Een goede Bösendorfer vleugel kan enorm genuanceerd klinken en is vooral voor geschikt voor kamermuziek en begeleiding van zang zoals klassiek en jazz.

Waarom een Bösendorfer vleugel kopen bij Schumer?

Bent u op zoek naar een Bösendorfer vleugel? Kom dan eens een kijkje nemen in onze 2000 m2 grote showroom in Hengelo. Schumer piano’s en vleugels heeft een ruim assortiment met kwalitatief hoogwaardige piano’s en vleugels. In de showroom vindt u de mooiste nieuwe én tweedehands Bösendorfer vleugels in verschillende prijsklasses. Wanneer u liever niet direct een vleugel koopt, dan heeft u bij ons ook de mogelijkheid om tijdelijk een Bösendorfer vleugel te huren. Op die manier kunt u rustig bekijken of de vleugel u bevalt en kunt u eventueel later overgaan tot aankoop.

Bij Schumer kunt u dus nieuwe piano’s en vleugels kopen, maar ook hebben wij tweedehands modellen in onze showroom staan. De tweedehands modellen worden – voordat ze in onze showroom worden gezet – eerst uitgebreid gereviseerd door onze experts. Zo kunnen wij u er van verzekeren dat ook onze tweedehands modellen in de beste staat verkeren. Wilt u een piano of vleugel kopen? Kom gerust eens langs in onze showroom in Hengelo. Naast de verkoop van piano’s en vleugels bieden wij nog andere services aan. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor het stemmen, repareren en onderhouden van uw vleugel of piano. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Proefspelen? Maak een afspraak