Schumer, pianospecialisten
sinds 1921

Sinds 1921 helpen wij muziekliefhebbers met hun passie: muziek maken. Zoekt u een nieuwe of een gebruikte piano of vleugel? Dan bent u bij ons aan het goede adres!  In onze showroom zijn meerdere modellen piano’s en vleugels van verschillende merken te bewonderen.

Naast de verkoop van vleugels en piano’s, kunt u ook bij ons terecht voor het stemmen van uw piano of vleugel of het huren van een piano of vleugel. Ook kunnen wij u informeren over transport en onderhoud van uw instrument.

Een 95 jaar jong familiebedrijf

J.Ph. Schumer de grootvader van de huidige generatie (Bart en Philip Schumer) is het bedrijf gestart in 1921 in Almelo. Nadat J.Ph. Schumer op jonge leeftijd is overleden heeft de vader van Philip en Bart; H.J. Schumer het bedrijf overgenomen op 21 jarige leeftijd. Eind jaren ’80 hebben Bart en Philip het bedrijf overgenomen van hun vader.

Schumer Piano's Hengelo
Schumer Piano's & Vleugels

J.Ph. Schumer

Na verschillende locaties te hebben gehad in de regio (Almelo, Enschede en Deventer) is Schumer Piano’s & vleugels verhuisd naar Hengelo in het jaar 2000.

Meer dan 2000m2 inspiratie

De 3e generatie van dit meer dan 95 jaar jonge familiebedrijf, is gevestigd in een gunstig gelegen bedrijfspand aan de Pasmaatweg 50 te Hengelo. Ongeveer 2 autominuten van de snelweg. Bart & Philip Schumer heten u daar samen met hun medewerkers van harte welkom. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Volop keuze in zowel nieuwe als gebruikte instrumenten. Ons pand heeft een totale verkoopoppervlakte van meer dan 2000 m2.

Schumer Hengelo

Schumer, de allround piano specialist

Wij zijn een allround pianobedrijf, dat wil zeggen wij kunnen en doen alles zelf. U kunt hierbij denken aan transport van piano’s en vleugels alsmede het repareren van deze instrumenten. Schumer Piano’s & Vleugels is ook een erkend leerbedrijf, dat wil zeggen dat wij leerlingen kunnen opleiden in ons mooie vak.

Schumer Piano’s & vleugels is lid van de NPMB (Nederlandse Piano en Muziekinstrumentenhandelaren Bond) een belangenorganisatie van bedrijven in onze branche. De bedrijven die lid zijn van de NPMB hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Tevens hebben wij een samenwerkingsverband met Pianospecialisten.

Alle bedrijven die samenwerken in de groep Pianospecialisten.nl zijn stuk voor stuk authentieke pianobedrijven. Geen handelaren die een piano of vleugel als een handelsobject zien, maar vakmensen met een passie voor akoestische piano’s en vleugels.

Maar met alleen passie ben je er nog niet. Vandaar dat ieder van ons ook een pianotechnische opleiding heeft genoten voordat hij of zij aan de slag is gegaan in het bedrijf. De één bij Steinway & Sons, de ander bij Schimmel en nog een ander bij zijn vader of opa. Ook is de pianovakschool in Amsterdam door velen van ons doorlopen.

Kortom, passie, een gedegen opleiding en een grote dosis ervaring zijn de reden om ons in uw zoektocht naar een instrument zeker te bezoeken.