Logo Grotrian Schumer Piano's & Vleugels

Alle Grotrian-Steinweg piano’s en vleugels zijn voor 75 procent met de hand gebouwd in de fabriek in Braunschweig. Bij de productie gebruikt Grotrian-Steinweg alleen topmaterialen, zoals Röslau-staaldraad en Renner-mechaniekonderdelen. De gebruikte houtsoorten worden met de grootste zorg geselecteerd.

Grotrian-Steinweg piano’s

Een geliefd instrument

Het zeer bekende piano- en vleugelmerk Grotrian-Steinweg vindt zijn oorsprong in 1851. Theodor Steinweg nam toen de pianofabriek in het Noord-Duitse Seesen over van zijn vader Heinrich Steinweg. In 1858 kwam Friedrich Grotrian bij het bedrijf. Friedrich Grotrian had in Moskou veel contact met pianisten als Clara Schumann, Franz Liszt, Arthur Rubinstein en wist goed in te spelen op de eisen die pianisten aan de instrumenten stelden. In de loop van de jaren werd de fabriek hofleverancier van meer dan dertig keizers-, konings- en vorstenhuizen. Tegenwoordig is de merknaam Grotrian-Steinweg.

Anderzijds hebben we Georg Friedrich Carl Grotrian (1803-1860) die in 1830 naar Moskou vertrok om daar zijn geld te verdienen in de muziekhandel. De regering van tsaar Nicolaas I had de banden met West-Europa wat nauwer aangetrokken, waardoor er een bloeiperiode op het gebied van handel en kunst ontstond. De piano was een geliefd meubelstuk en instrument. Grotrian begon ook met de bouw van piano’s, hetgeen hem geen windeieren legde. Na 25 jaar keerde de welgestelde Friedrich (Carl) Grotrian terug naar zijn vaderland, omdat hij de apotheek van een overleden, kinderloze oom had geërfd. In Wolfenbütel, in Duitsland, kwam hij in contact met zijn logebroeder Theodor Steinweg, die hem als compagnon in zijn bedrijf opnam. Er was voldoende vermogen om een mooie nieuwe fabriek in Braunschweig te bouwen, waar het bedrijf in 1859 naartoe verhuisde. Er waren toen ca. 25 meesters en gezellen werkzaam en dat aantal steeg naar ca. 40 in 1865. Eind 1860 overlijdt Friedrich Grotrian, teruggekomen van een zakenreis, plotseling aan een ernstige bloeding.

Grotrian Steinweg | Schumer Piano's & Vleugels
Certificaat | Schumer Piano's & Vleugels
Grotrian

Vijf jaar later vertrekt Theodor Steinweg, wegens het overlijden van zijn broers Charles en Henry Steinway in 1865, naar New York om zijn familie bij te staan en verkoopt hij zijn aandeel aan Wilhelm Grotrian, zoon van de overleden Friedrich, en aan de twee medewerkers Adolf Helfferich en Heinrich Otto Wilhelm Schulz (1835-1873). Hiermee scheidde definitief de weg tussen de familie Grotrian en de familie Steinweg. Aanvankelijk wordt de naam “C.F. Th. Steinweg Nachf.” gebruikt. In 1869 veranderen zij de naam in “Grotrian, Helfferich, Schulz, Th. Steinweg Nachf.

Proefspelen? Maak een afspraak

Innovatie staat voorop

Uniek aan dit merk is de stervormige rastbalkenconstructie, die uit één geheel is gefreesd. Het gietijzeren frame is gemaakt met moderne productiemethoden. Dit in combinatie met de sterrast zorgt voor een kwaliteitsproduct en optimale spanningsverdeling. De snarendruk kan tot 18.000 kg oplopen. Hierdoor is stemvastheid gegarandeerd. Bij Schumer in Hengelo vindt u de mooiste Grotrian-Steinweg vleugels en piano’s.

grotrian

Voor u geselecteerde Grotrian Steinweg vleugels en piano’s

Wilt u ook een geliefde Grotrian-Steinweg piano of vleugel in huis halen? Bij Schumer piano’s & vleugels in Hengelo hebben we de beste premium occasions en gloednieuwe exemplaren klaar staan in de showroom. Bekijk ons ruime aanbod Grotrian-Steinweg piano’s in onze piano winkel in Hengelo. We hebben nieuwe en gebruikte piano’s en vleugels van dit hoogwaardige merk te koop in . In onze 2000 mgrote showroom vindt u de mooiste nieuwe en premium occasions van het topmerk Grotrian-Steinweg. Voordat de tweedehandse occasions in onze showroom worden geplaatst, zijn ze eerst gereviseerd door onze erkende pianotechnici. Op deze manier kunnen we garanderen dat ook de tweedehandse piano’s en vleugels van een hoogwaardige kwaliteit zijn. In onze uitstekend geoutilleerde werkplaats worden de instrumenten met veel zorg gereviseerd. We hebben al meer dan 80 jaar ervaring met het repareren van Grotrian-Steinweg  vleugels en piano’s en onze premium occasions zijn daarom allemaal in perfecte conditie. Klasse en verfijning zijn woorden die van toepassing zijn op de vleugels en piano’s van dit zeer bekende pianomerk.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van diverse andere piano’s en vleugels van topmerken zoals Yamaha, Schimmel, Steinway en Ritmüller. Als u een piano wil laten stemmen door één van onze piano specialisten of een vleugel moet vervoeren voor een concert, dan kunt u ons ook inschakelen. Schumer in Hengelo is uw specialist op het gebied van piano verkoop- en verhuur. Wilt u een vleugel of piano kopen van het bekende merk Grotrian-Steinweg? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide aanbod in de showroom in Hengelo.

Proefspelen? Maak een afspraak